Cel mai frumos cadou de ziua mea (colaborare cu WWF Romania)

 

Theodora Stoica WWF România

100% Complete
500 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
2
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Ca atare, am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie: sustinerea Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani (Bear-Again).

As fi recunoscatoare daca anul acesta cadoul tau pentru mine ar fi sub forma unei donatii pentru Centru.

Ursul este o specie cheie pentru întreg ecosistemul în care trăiește și de el depinde reglarea naturală a unor zone mari. Ursul este  protejat prin lege atat la nivel național cat si, mai ales, la nivel european. Din acest motiv este o specie de prioritate maximă în conservare, o specie umbrela pentru ca prin actiunile de conservarea concentrate asupra sa beneficiaza si alte specii de fauna si flora.

Anual, zeci de pui de urs rămân orfani în pădurile din România. Singura șansă a puilor orfani este Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani (Bear-Again).

Centrul a fost înființat de către Leo Bereczky acum 16 ani. El a pornit Centrul cu 3 pui de urs pe care i-a găsit în pădure părăsiți de către ursoaică. Până acum, a salvat deja peste 150 de ursuleți. Dar mai există și un alt motiv pentru care Centrul (unic în Europa pentru metoda de reabilitare abordata si durata de 2 ani a acesteia) trebuie susținut: eforturile de cercetare și practică ale lui Leo au adus informații noi despre comportamentul speciei, iar rezultatele muncii lui contribuie enorm la cunoașterea și protejarea urșilor din întreaga lume.

Principiul de bază al centrului este interacțiunea minimă cu omul, dar și monitorizarea continuă din partea unui expert. Echipa de acum este formată din Leo și Gabi. Puii sunt hrăniți fie prin plasarea de mâncare în diferite zone din țarc, fie cu ajutorul dronei si ei trebuie sa o caute singuri, aceasta abordare asigurand astfel  o experiență cât mai apropiată de cea din natură. Pe lângă hrană și protecție, puii de urs au parte de un mediu sigur. Lucrarile anuale de consolidare ale tarcurilor si ale casutei barlog si îngrijire veterinară atunci cand este nevoie (in parteneriat cu medici veterinari specializati in lucrul cu fauna salbatica) contribuie la conservarea si reabilitarea speciei si, implicit, a indivizilor.

Localizat pe o suprafata de 20 hectare de pădure in Munții Hășmaș, Centrul  găzduiește in acest an 11 pui de urs orfani.

Puteti vedea in poze cativa rezidenti ai Centrului. :) 

Mai multe informatii gasiti aici:

https://wwf.ro/doneaza/orfelinatul-de-ursi/

https://wwf.ro/despre-wwf/

https://wwf.panda.org/discover/about_wwf/? 

https://www.facebook.com/WWFRomania 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

WWF România

Misiunea WWF (World Wide Fund for Nature)  la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

 

SUSŢIN PROIECTUL

Salvează urșii

Urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să: protejăm specia, ținem în viață Orfelinatul de urși, dezvoltăm un sistem-inovator pentru prevenirea conflictelor om-animal.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

2 Donații

20 Dec 2020

Anonymous

100 RON
10 Dec 2020
Theodora Stoica : WWF România
Cel mai frumos cadou de ziua mea (colaborare cu WWF Romania)