Paul Matei - WWF România

Râșii României

601 RON Donatii stranse
100% Complete
600 RON Target
13 Donatii

 

 

Salut,

Sunt Paul și pe 14-15 octombrie voi alerga maratonul în cadrul Maratonului Internațional București.Voi fi la start ca parte din TEAM PANDA - WWF pentru că îmi pasă de natură și vreau ca efortul meu să însemne mai mult decât o medalie la finish. Împreună putem contribui la protejarea naturii din România.

Anul acesta voi alerga si voi incerca sa strang fonduri pentru unul din obiectivele principale WWF - râșii României. România este printre puținele țări europene în care râsul mai există. În prezent, aproximativ 1300 de exemplare trăiesc în pădurile noastre (15% din toată populația de râși a Europei), însă numărul lor este amenințat de lipsa condițiilor necesare pentru perpetuarea speciei.

Râșii au nevoie de suprafețe foarte mari pentru hrană, adăpost, perpetuarea speciei: aproximativ 30km2 pentru un individ.

Astfel că principala amenințare este pierderea și fragmentarea habitatului, din cauza dezvoltării infrastructurii urbane sau rurale: construcții de drumuri, pârtii de schi, extinderea orașelor și a stațiunilor în zonele protejate, fără a se lua în calcul costurile din perspectiva pierderii biodiversității.Tăierile ilegale, care afectează habitatului râsului, sunt o altă amenințare la adresa speciei, la fel ca și braconajul.

Râșii pot trăi de obicei până la 17 ani în sălbaticie, în mod exceptional până la 24. După aproximativ 70 zile de gestație, femela dă naștere la 1 - 4 pui. Dupa 10 luni, rasii tineri pot sa isi procure singuri hrana si se despart de mama, plecand sa traisca pe cont propriu.

 WWF caută atât soluții imediate, cât și măsuri prin care să se asigure supraviețuirea speciei in viitorul mai îndepărtat. 

Pentru aceasta cauza mi-am propus să strâng 600 RON și, cu ajutorul vostru, sper să depășesc acest prag. Fiecare donație ne aduce mai aproape de misiunea WWF: un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

WWF România

Misiunea WWF (World Wide Fund for Nature)  la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

 

Pentru Natură

Fondurile strânse vor contribui la activitățile WWF România: fie că este vorba despre păduri, arii protejate, Dunăre și Delta, zone de sălbăticie, specii (ursul brun, sturionii, rața roșie, cormoranul mic), sau despre eforturile de tranziție spre economia verde (prin păstrarea practicilor tradiționale) sau educație despre mediu pentru tineri.

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2017

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Este ce

13 Donatii

16 Oct 2017
Te-am vazut la maraton, alergai ca un raton!
15 Oct 2017

Anonymous

30 RON
I'd like to take this chance to apologise to absolutely nobody :)
14 Oct 2017
Succes
14 Oct 2017

Luthien Yavetil

30 RON
13 Oct 2017
11 Oct 2017
100 RON
11 Oct 2017
08 Oct 2017

Dragos Roos

30 RON
Pentru primul ironman care va depasi un lynx la viteza.
07 Oct 2017

SORIN CRISTIAN STEFAN

31 RON
Cam "putinicä" suma, dar nu ne facem de "râs"!
26 Sep 2017
Succesuri
12 Sep 2017

Anonymous

55 RON
06 Sep 2017
Pentru râși!
04 Sep 2017