Ana Dumbara - WWF România

Imi donez ziua Orfelinatului de Ursuleti

710 RON Donatii stranse
100% Complete
500 RON Target
8 Donatii

 

Orfelinatul de Ursuleti (pe numele lui de iesit in lume "Centrul pentru Reabilitarea Ursilor Orfani") este o cauza foarte aproape de inima mea si, in acest an, te invit sa donezi pentru ursuleti in loc sa imi cumperi un cadou sau sa imi scrii o urare pe Facebook :)

 

Eu cred mult in cauza ursuletilor si in faptul ca ei sunt o piesa vitala in tot circuitul asta interdependent: turism sustenabil, agroturism, protejarea padurilor, dezvoltarea economiei, mandrie nationala (ca doar aveam cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa - 6300 de exemplare - daca excludem Rusia, bineinteles).

Orfelinatul de Ursuleti este singurul astfel de centru din Europa, functioneaza de 10 ani si a reusit sa reintroduca in salbaticie 100 de ursuleti, care dintr-un motiv sau altul raman fara mama (fie este vanata, fie se sperie de zgomote puternice, fuge si puiul se pierde etc.)

Imi aduc aminte de vorbele unei prietene din Germania: "Ana, este foarte important ce faceti voi aici, in Romania, pentru protejarea ursului brun. Daca el dispare din Romania, atunci dispare din Europa". 

Da, aveam cea mai numeroasa populatie de urs brun din Europa si asta ar trebuie sa fie un motiv de mandrie, sa ne implicam in protejarea lui si, asa cum spera WWF, tara noastra si Orfelinatul de Ursuleti sa devina un centru de referinta pentru studiul acestei specii.

 

Te invit sa donezi :) Daca nu ai mai facut-o niciodata, e o experienta foarte interesanta pentru tine, in primul rand, pentru ca iti trec tot felul de ganduri prin cap:

Cat dau/ unde dau? Oare chiar merita? Unde se duc banii mei? Da' de ce nu se ocupa statul, domne? Ia stai, frate, eu 30 de lei dau doar pe o cafea si o prajitura...etc. etc.

Try it, observa, vezi ce se intampla :)

 

Ultimul vlog de la Orfelinatul de Ursuleti explica foarte fain procesul de ingrijire si reintegrare in natura al ursilor:

https://www.youtube.com/watch?v=EDJiSUww29o Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

WWF România

Misiunea WWF (World Wide Fund for Nature)  la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

 

Pentru Natură

Fondurile strânse vor contribui la activitățile WWF România: fie că este vorba despre păduri, arii protejate, Dunăre și Delta, zone de sălbăticie, specii (ursul brun, sturionii, rața roșie, cormoranul mic), sau despre eforturile de tranziție spre economia verde (prin păstrarea practicilor tradiționale) sau educație despre mediu pentru tineri.

Daruieste ziua ta ~ 2018

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

8 Donatii

You are a star. I miss you. FOR THE BEARS! :)
27 Mar 2018

Anonymous

50 RON
16 Mar 2018

La mulți ani!

150 RON
La mulți ani și la multe proiecte cu suflet!
16 Mar 2018

Colegii

100 RON
15 Mar 2018
La mulți ani frumoși și sănătoși și fericiți, Ana!!!
15 Mar 2018

Radu

30 RON
Acum un ursulet va avea parte de o masa calda doua zile… sau doi ursi o zi.
15 Mar 2018
14 Mar 2018

Anonymous

163 RON
14 Mar 2018