WeWilder - primul campus de colaborare rural-urban din inima naturii

Status: Fundraising

Alături de comunitatea locală din Armeniș și inovatori în arhitectură sustenabilă, am început lucrările la primul campus de colaboare urban-rural din România, WeWilder. Campusul își propune să fie locul de întâlnire pentru freelancers, echipe din companii, artiști, antreprenori și localnici, totul pentru a forma o rețea de economie circulară amplasată în inima naturii, în Armeniș, în Măgura Zimbrilor.

Suma:

2,600 RON

Galantomi:

3

Donatii:

27

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Dăm naștere unui centru de inovație în antreprenoriat pentru natură. Ca freelancer poți să sa lucrezi de aici, să te încarci, să mănânci bine și în schimb să pui umărul la nașterea unor idei și proiecte cu viziune de lungă durată. Companiilor le propunem să ofere echipelor o experiență într-o zonă cu natură sălbatică, unde WWF desfășoră proiecte de conservare. Aceste locuri pot fi cea mai bună sursă de  inspirație pentru sustenabilitate și inovație în business. Puntea pentru toate astea este campusul WeWilder și, odată validat modelul, intenția echipei este să învățăm, rafinăm și multiplicăm în alte zone prioritare de conservare din regiune. Ce înseamnă economie verde și circulară la scara unei societăți? Vom creiona idei și rețete împreună cu partenerii ce se alătură acestui loc.

Înpreună cu o echipă de oameni curajoși, inovatori în arhitectură sustenabilă, am inceput șantierul și am ridicat structura a trei "Chilii", căsuțe autonome unde sa locuiești și să lucrezi, și am început să rizicăm "Zâna", spațiul magic unde se întâlnesc ideile și unde se coc mâncăruri bune, ecologice, locale. Pe șantier, mai ales unul în vârf de munte, avem provocări continue, iar acum că vine iarna, avem nevoie de sprijinul tău să avansăm etape încetinite de ploi și să mărim echipa de tâmplari, pietrari, șindrilari, soferi și bucătari pe șantier.

La WeWilder ne propunem să lucram cot la cot cu comunitățile locale să trecem împreună de la modelul economic bazat pe utilizarea resurselor naturale ca materie primă brută, la o realitate unde sănătatea naturii înseamă bunăstare pentru oameni; acest lucru este posibil prin inovare, prin noi produse și servicii inspirate din natură. Aici vom experimenta si un model de „sharing economy” prin rezidențele WeWilder, care presupun că specialiști în diverse domenii să ofere cunoștințe comunității în schimbul unei experiențe de locuire ca într-o vacanță cu sens.