Readu zimbrii în Carpați

Zimbrul a dispărut din țară acum 200 de ani și este pe cale de dispariție pe tot continentul. Datorită eforturilor WWF-România de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, astăzi circa 50 de animale străbat liber Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă. Sprijina cauza zimbrilor si ajută-ne să avem o populație viabilă de zimbri de-a lungul întregului lanț carpatic din România.

Principalele proiecte WWF pentru zimbru

Coordonăm selecția și transportul zimbrilor către zonele Armenis și Densuș.

Operăm introducererea speciei în sălbăticie prin construirea de țarcuri de aclimatizare/resălbăticire și monitorizarea sănătății exemplarelor înainte de a fi eliberate.

Monitorizăm comportamentul și starea de sănătate a zimbrilor prin observare directă și localizare prin GPS cu ajutorul rangerilor.

Educăm comunitățile locale: organizăm cluburi școlare la care participă peste 100 de copii din 5 școli gimnaziale din zonele în care se desfășoară proiectul.

Organizăm tabere internaționale de studiu pentru studenți, profesori și cercetători din întreaga lume.

Sprijinim comunitățile locale în dezvoltarea oportunităților de turism care pot sprijini economia locală și reduce presiunile pe resursele naturale

Donatii:

5,509 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Readu zimbrii în Carpați

Și pe tine te aleargă zimbrii? Ne bucurăm să te cunoaștem! Team PANDA WWF aleargă pentru readucerea zimbrilor în Carpații Meridionali. Ne b

5,279 RON

In beneficiul: Readu zimbrii în Carpați

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Pri

Pagini fundraising

Alerg cu zimbrii!

De ziua mea, vreau sa contribui la readucerea zimbrilor in Carpatii Meridionali. Impreună cu Rewilding Europe, WWF implementează un program de rein

2,000 RON Target
980 RON Suma

Noi alergăm, tu ne susții. Împreună strângem fonduri pentru zimbri

Happy Bisons nu e doar un nume pe un tricou de alergare, suntem patru iubitori ai naturii care sprijinim în pas alergător natura sălbatică, pentru

1,000 RON Target
845 RON Suma
84.5% Complete

Mă aleargă zimbrii la Maratonul București și eu alerg pentru ei

WWF împreună cu Rewilding Europe implementează un program de reintroducere a zimbrului în Munții Țarcu de unde această specie a dispărut

330 RON Suma

1.001 lei, pentru zimbrii tăi și-ai mei!

Am 43 de ani, sunt copywriter. Alerg din 2009.  Din poveștile mamei, se pare c-am văzut în copilărie, într-o vizită la o rezervație, un zimb

1,001 RON Target
1,044 RON Suma

Mă aleargă zimbrii și eu alerg pentru ei