Salvează urșii

Status: Fundraising

Urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să: protejăm specia, ținem în viață Orfelinatul de urși, dezvoltăm un sistem-inovator pentru prevenirea conflictelor om-animal.

8,667 RON

Raised:

Supporters:

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Vârf al piramidei trofice, în prezent, urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să protejăm specia, să prevenim conflictele om-animal, să ținem în viață Orfelinatul de urși și să dezvoltăm un sistem inovator de recensământ și monitorizare a speciei.

Principalele proiecte WWF pentru ursul brun

Combatem vânătoarea la trofeu a speciei: suntem pe teren, monitorizăm și raportăm abuzurile; facem lobby împotriva vânătorii la trofeu, prin participarea la grupurile de lucru și dezbaterile publice, prin comunicare publică intensivă, prin mobilizarea oamenilor.

Identificăm în teren coridoarele de deplasare a carnivorelor mari și facem lobby pentru dezvoltarea de infrastructură prietenoasă cu mediul.

Susținem singurul orfelinat de urși din Europa.

Implementăm soluții concrete pentru prevenția conflictului om-animal, în cadrul proiectului pilot din Băile Tușnad: instalarea de echipamente (garduri de protecție sub tensiune, pubele de gunoi, special concepute pentru a nu fi o atracţie pentru urs) monitorizarea urșilor care apar în zonă și informarea și educarea publicului pentru a evita urșii.

Dezvoltăm un sistem inovator tehnologizat de monitorizare a speciei.