Readu zimbrii în Carpați

Status: Inchis

Datorită eforturilor WWF-România de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, circa 50 de animale străbat liber Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă. Ajută-ne să avem o populație viabilă de zimbri de-a lungul lanțului carpatic din România.

5,509 RON

Sumă:

Galantomi:

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Zimbrul a dispărut din țară acum 200 de ani și este pe cale de dispariție pe tot continentul. Datorită eforturilor WWF-România de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, astăzi circa 50 de animale străbat liber Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă. Sprijina cauza zimbrilor si ajută-ne să avem o populație viabilă de zimbri de-a lungul întregului lanț carpatic din România.

Principalele proiecte WWF pentru zimbru

Coordonăm selecția și transportul zimbrilor către zonele Armenis și Densuș.

Operăm introducererea speciei în sălbăticie prin construirea de țarcuri de aclimatizare/resălbăticire și monitorizarea sănătății exemplarelor înainte de a fi eliberate.

Monitorizăm comportamentul și starea de sănătate a zimbrilor prin observare directă și localizare prin GPS cu ajutorul rangerilor.

Educăm comunitățile locale: organizăm cluburi școlare la care participă peste 100 de copii din 5 școli gimnaziale din zonele în care se desfășoară proiectul.

Organizăm tabere internaționale de studiu pentru studenți, profesori și cercetători din întreaga lume.

Sprijinim comunitățile locale în dezvoltarea oportunităților de turism care pot sprijini economia locală și reduce presiunile pe resursele naturale